Известие

Collapse
No announcement yet.

зацепване на ангренажен ремък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• зацепване на ангренажен ремък

колеги имам един въпрос.Купих си алфа 156 2.0тс със скъсан ангренажен ремък.майстора ми напражи ремонта но неможе да зацепи валовете защото няма някакви пети за центровка на валовете.Ако знаете някои майстор който може да дойде да ги зацепи на место ще сам ви благодарен да дадете телефон или някаква информация как може да стане зацепването

А ако дадеш и местоположението на колата - съвсем ще им е лесно на колегите който искат да ти помогнат.
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

а тоя скъсан ремък, дали не е помлял и главата
      преди да слагате новия ремък
      Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
      AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

колата е отремонтирана изцяло само остана да се зацепът валовете. Колата е в София в кв.Гевгелийски

Comment

Re: зацепване на ангренажен ремък

Първоначално публикувано от stefarata
          колеги имам един въпрос.Купих си алфа 156 2.0тс със скъсан ангренажен ремък.майстора ми напражи ремонта но неможе да зацепи валовете защото няма някакви пети за центровка на валовете.Ако знаете някои майстор който може да дойде да ги зацепи на место ще сам ви благодарен да дадете телефон или някаква информация как може да стане зацепването
          ...калега, ...нито колата ти се види ква е, нито ти - откъде си... щом ти искат пети...по скоро палци...треве 2.4 да е...
          ...чуруликай бързо, да видим общо кво ще ти измундрим...
          156-2.4-JTD-99;
          156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от mll

щом ти искат пети...по скоро палци...треве 2.4 да е...
              .
              въх
              пети за дизел
              яко

Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ходим по домове и сервизи,и си ми близко Имаш лично
                RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                0899832271 Сашо

Comment

ПОМОЩ

Да посъживя темата-на мен ми е известно за палците и за какво служат ама не мога да се ориентирам за кой модел да се оглеждам - в препратките които ще намерите по-надолу са комплекти ив единия комплект палците са сини в друг червени в трети зелени в други бембени колата е алфа 147 1.6 120кончета Последната препратка е с таблица и е най-объркваща-147 я дават с много цветове според конете ама 120к.с. не виждам. Моля профитата за помощ и консултации

http://findsto.com/cat-avto-instrume...ts-zimber.html

http://www.zimber.bg/cat-avto-instru...ann-tools.html

http://www.zimber.bg/cat-avto-instru...straktori.html
                  Alfa Romeo 147 1,6TS 120hp 2001

Comment

Първоначално публикувано от ggionkov Покажи съобщение
                    Да посъживя темата-на мен ми е известно за палците и за какво служат ама не мога да се ориентирам за кой модел да се оглеждам - в препратките които ще намерите по-надолу са комплекти ив единия комплект палците са сини в друг червени в трети зелени в други бембени колата е алфа 147 1.6 120кончета Последната препратка е с таблица и е най-объркваща-147 я дават с много цветове според конете ама 120к.с. не виждам. Моля профитата за помощ и консултации

http://findsto.com/cat-avto-instrume...ts-zimber.html

http://www.zimber.bg/cat-avto-instru...ann-tools.html

http://www.zimber.bg/cat-avto-instru...straktori.html
                    Ето ги http://findsto.com/cat-avto-instrume...ts-zimber.html
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

ПОМОЩ

Много благодаря г-н модератор
                      Alfa Romeo 147 1,6TS 120hp 2001

Comment

Така и така има такава тема..
                        Аз смених ремъците но след това разбрах че трябвало и валовете да се зацепят
                        Та въпросът ми е нужно ли е сега да ги зацепя или не е проблем
                        Колата е 147 1.9jtdm 16v 150 кс
                        Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v Mjet

Comment

Първоначално публикувано от EwgeniKolew Покажи съобщение
                          Така и така има такава тема..
                          Аз смених ремъците но след това разбрах че трябвало и валовете да се зацепят
                          Та въпросът ми е нужно ли е сега да ги зацепя или не е проблем
                          Колата е 147 1.9jtdm 16v 150 кс
                          Твойта се прави по белези.
                          sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

На 1.9 има белези на вала и шайбата на разпределителния вал. На бензиновите шайбата на всмукателния вал е раздвижна, затова там се ползват задължително, може и без но с "чалъм" и то само ако си на 100% сигурен какво правиш.

Към колегата по-горе, търси пети по кода на мотора. Едно време като търсих излизаха за 1.8/2.0тс един модел, а за 1.4 и 1.6 излизаха 3модела. В краен случай си направи белези на петите с една права отвертка като предватително я докараш на гмт (без да вътриш коляновия вал наобратно разбира се), но така ще я зацепиш както си е била преди това.
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от Marchoni Покажи съобщение
                              Твойта се прави по белези.
                              Дефакто тоя който ми казва че трябва да ги зацепи ме будалка така ли
                              Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v Mjet

Comment

Working...
                              X